Ο ΜακΚέιν επιβεβαιώνει και πετάει το μπαλάκι στο FBI

Ο ΜακΚέιν επιβεβαιώνει και πετάει το μπαλάκι στο FBI

Επιβεβαίωση σχετικά με το ντοσιέ και τις πληροφορίες που περιείχε δίνει σε δήλωσή του ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζομν ΜαΚέιν καθώς και για τη μεταβίβασή του στο FBI. Ωστόσο ο βρετεράνος γερουαιστής δήλωσε αναρμόδιος να κρίνει την ακρίβεια των περιεχομένων, λόγος που τον οδήγησε στη μεταβίβασή του στο FBI.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Βόμβα CNN για Τράμπ-Πούτιν και εκλογές

Το θέμα των περιεχομένων του ντοσιέ σχετικά με οικονομικές συναλλαγές, ροζ βίντεο και μια σειρά πληροφοριών που καθιστούν ευάλωτο τον νεοεκλεγέντα αμερικανό πρόεδρο αποτελεί το μείζον θέμα από χθες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Τράμπ: Η Ρωσία δεν έχει προσπαθήσει να με χρησιμοποιήσει

Ο Ντόναλντ Τράμπ έεχει χαρακτηρίσει ανυπότατα τα όσα γράφονται ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν έχει προσπαθήσει να τον εβιάσει ούτε να τον χρησιμοποιήσει.

“Κατασκευασμένες ειδήσεις και ανοησίες” χαρακτήρησε το Κρεμλίνο από την πλευρά του τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενω αρνήθηκε και επισήμως ότι συνέλεγε στοιχεία για αμερικανούς προέδρους, εν ενεργεία ή/και υποψηφίους.

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: «Μπλόφα» η έρευνα του CNN

Σύμφωνα με το CNN υπομνήματα 35 σελίδων που εν μέρη αποτελούσαν μέρος της έρευνας του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον κατά του Ντόναλντ Τράμπ έχουν περιέλθει στην κατχή της Ρωσίας μετά την υποκλοπή τους από τους hackers από τους servers των Δημοκρατικών.

Το ίδιο ντοσιέ επιβεβαίωσε ότι το έλαβε και ο Τζον ΜακΚέιν αλλά χωρίς να αποκαλύψει την πηγή του άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Βρετανό πράκτορα της MI 6 που αναφέρεται στα δημοσιεύματα.