Ο Γιούνκερ πιέζει ασφυκτικά για λύση στο Κυπριακό

Ο Γιούνκερ πιέζει ασφυκτικά για λύση στο Κυπριακό

Δηλώσεις με στόχο την άσκηση πίεσης τόσο στην Ελληνοκυπριακή όσο και στην Τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιύνκερ, ο οποίος έσπευσε να να μιλήσει για «τελευταία ευκαιρία», την ημέρα που επί τάπητος βρίσκεται το εδαφικό και η ένταση χτυπάει κόκκινο.

Διαφήμιση

Η τποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό όπου επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση για δίκαιη συμφωνία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Διαβάστε  Διελκυστίνδα 5 σημείων για τους Έλληνες στρατιωτικούς, κίνδυνος εγκλωβισμού της Ελλάδας

Από την πλευτά του ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθησή πως οι διεργασίες στη Γενεύη αποτελούν «χωρίς υπερβολές την τελευταία ευκαιρία για να δούμε το νησί σε μια κανονικότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βαλέτα, στο πλαίσιο της παραλαβής της εξάμηνης Προεδρίας από τη Μάλτα, ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος τόνισε πως εν αντιθέσει με άλλους ηγέτες (αναφερόμενος σε Μέι, Τσίπρα, Ερντογάν) το ζήτημα αυτό «αφορά την ειρήνη στη περιοχή» και συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη να παραστεί ο ίδιος στη Γενεύη.

Διαβάστε  Ανάλυση: Ο Ερντογάν πιόνι του Πούτιν και οι αυτεξούσιες πιρουέτες

Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνέχισε λέγοντας πως βρίσκεται από καιρό σε επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί, σχετικά με το ζήτημα της επανένωσης.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη πολυμερή στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε πως ήρθε σε επικοινωνία σήμερα με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το βράδυ θα μιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Διαβάστε  Νέα πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν: Βλέπει επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία με υποκινητή τις ΗΠΑ

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ενωθεί το νησί, ελπίζω να ολοκληρωθούν με θετικό τρόπο οι διαπραγματεύσεις», είπε επίσης ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Διαφήμιση