Έρευνα στη Novartis για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα

Έρευνα στη Novartis για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα

Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση της Novartis το κουβάρι της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται από την απόπειρα αυτοκτονίας πρώην στελέχους της εταιρίας στο Hilton.
Τις προηγούμενες ημέρες διατάχθηκε αιφνιδιαστική εισβολή οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρίας όπου κατασχέθηκε υλικό, ενώ τώρα διατάσσεται νέα παράλληλη έρευνα σε βάθος 10ετίας στα οικονομικά της εταιρίας.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Πολυεθνικό το σκάνδαλο Novartis

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου διέταξε νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την φαρμακοβιομηχανία και υψηλόβαθμα στελέχη της.
Την έρευνα του συνολικού φορολογικού ελέγχου θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας.
[graphiq id=”9ra81m1Ikf3" title=”Novartis: Η ακτινογραφία” width=”700" height=”543" url=”https://w.graphiq.com/w/9ra81m1Ikf3" ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση της Novartis πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, ώστε να συνδράμουν στην έρευνα του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα να εντοπιστούν παλιές δικογραφίες, αλλά και πορίσματα παλιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση που έγιναν αλλά δεν έφτασαν ποτέ στον εισαγγελέα.

Η Novartis έχει 22 ακόμα υποθέσεις ανοιχτές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, ενώ προσφάτως είχε έρθει σε συμβιβασμό στις ΗΠΑ, στην Ταϊβάν, στην Ιαπωνία και την Κίνα.