Ο Κίμ απειλεί… ξανά με πυρηνικά

Ο Κίμ απειλεί… ξανά με πυρηνικά

Απάντηση στον Ντόναλντ Τράμπ έδωσε ο Κομ Γιονγκ Ούν ανακοινώνοντας, μέσω του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείο της Βορείας Κορέας, ότι είναι σε θέση να εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς (ICBM) ανά πάση στιγμή.

Διαφήμιση

Δαιβάστε επίσης: Οικονομικό πόλεμο στη Νότιο Κορέα κήρυξε η Κίνα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποβαθμίσει προηγούμενη ανακοίνωση της Βορείου Κορέας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί αυτό.

Αη απάντηση του Κιμ Γιόνγκ Ουν έρχεται σε φάση που η Κίνα αποδεικνύει εμπράκτως ότι έχει «το πάνω χέρι» στη Νότια Σινική Θάλασσα και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο.

Διαβάστε  Μήνυμα στους Ευρωπαίους "φίλους" του Τραμπ στέλνει το FBI

Παρά τις δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ούν το Πεκίνο και η Μόσχα αντιδρούν σθεναρά στην εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας (THAAD) στη Νότιο Κρέα.

[graphiq id=»28m7TxMced7" title=»Μεγάλες πόλεις εντός του βεληνεκούς του πυραύλου μικρού βεληνεκούς (no dong) της Βορείας Κορέας» width=»700" height=»517" url=»https://w.graphiq.com/w/28m7TxMced7" ]

«Ο διηπειρωτικός πύραυλος μπορεί να εκτοξευτεί ανά πάσα στιγμή από και από οποιαδήποτε τοποθεσία ορίσει η ανώτατη διοίκηση», αναφέρει σε τηλεγράφημα του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, λίγες ημέρες μετά το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα όπου ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιόνγκ-ουν διαμήνυσε πως η Πιόνγκγιανγκ βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάπτυξη βαλλιστικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς.

Διαβάστε  Κοινό μέτωπο ΕΕ, Κίνας και Καναδά, κατά των κυρώσεων Τραμπ

Εφόσον τελειοποιηθεί, ο διηπειρωτικός πύραυλος της Βορείου Κορέας θα μπορεί να απειλήσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η απειλή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν ο Βορράς κατορθώσει να οπλίσει τον πύραυλο με πυρηνική κεφαλή. Το 2016 η Πιόνγκγιανγκ πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες πυρηνικές δοκιμές.

Στα μέσα της εβδομάδας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκτίμησε πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμα την τεχνική δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες δεν έχουν ακόμα Αμερικανό πρέσβη

Εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας προσέθεσε πως σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η αντιπυραυλική άμυνά τους μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν απειλή, προστατεύοντας τόσο το έδαφός τους όσο και το έδαφος των συμμάχων τους.

Διαφήμιση