Η Μέρκελ κάνει ότι όλοι περίμεναν, πάει ακρο-δεξιά

Ωστόσο οι μετρημένες δηλώσεις, οι προσεκτικές διατυπώσεις και η έλλειψη διαγγελμάτων είναι το πιο ουσιαστικό μήνυμα που στέλνει

Η Μέρκελ κάνει ότι όλοι περίμεναν, πάει ακρο-δεξιά

Μερικά μόλις 24ωρα μετά την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και υπό την πίεση του ακροδεξιού AfD, των social netwrorks, των fake news και των bots η Άγκελα Μέρκελ αναγκάζεται να κάνει άλλη μια δεξιά στροφή.

Διαφήμιση

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχοντας κατά νου τις εκλογές του 2017, το κλίμα που επικρατεί στη γερμανική κοινή γνώμη, τις επιθέσεις και τα μηνύματα που αυτές εμπεριέχουν δήλωσε ότι θα αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου.

[graphiq id=»aIFy1lNtKrr» title=»Γράφημα της συχνότητας αναφοράς της Άγκελα Μέρκελ στα media» width=»700" height=»498" url=»https://w.graphiq.com/w/aIFy1lNtKrr» ]

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας στο Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ έστειλα το δικό της μήνυμα με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στα διεθνή φόρα.

Διαβάστε  Κάλυψη Μέρκελ σε Τσίπρα για προσέγγιση με Ερντογάν, παρά τις εντάσεις

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό και το θάνατο του Τυνήσιου δράστη της επίθεσης με φορτηγό στο Βερολίνο που στοίχησε τη ζωή σε 12 άτομα και τον τραυματισμό 50 ακόμα, η καγκελάριο της Γερμανίας αναλαμβάνει δράση.

Διαβάστε επίσης: Trolls και fake news τσακίζουν τη Μέρκελ

Οι δηλώσεις δεν είναι παρά η πρώτη πράξη ενός νέου πολιτικού sequel με πολλαπλούς στόχους τόσο στην εσωτερική σκακιέρα όσο και στη διεθνή.

Η υιοθέτηση μιας πιο δεξιάς μεταναστευτικής πολιτικής που ξεκίνησε μετά πρώτες επιθέσεις και την εκλογική τραγωδία στις περιφερειακές εκλογές φαίνεται να διευρύνεται τώρα.
Ωστόσο αυτές οι κινήσεις ήταν εν πολλοίς αναμενόμενες και κυρίως απόλυτα προβλέψιμες από τους πολιτικούς της φίλους και αντιπάλους.
Συνεπώς η νέα στρατηγική της Άγκελα Μέρκελ δεν είναι αποτέλεσμα των δηλώσεων αλλά των όσων προσεκτικά αποφεύγει να πει.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Ενεργοποιείται η Γερμανία, εκτοπίζει την Τουρκία

Διαβάστε επίσης: Ρώσικο hacking στις εκλογές φοβάται η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε τις δημόσιες δηλώσεις, τις μακροσκελείς αναφορές και τα διαγγέλματα. Παραμένοντας φειδωλή και συμπονετική προς τους ανθρώπους της χώρας της αλλά και προς τους πολιτικούς της αντιπάλους και το διεθνή παράγοντα η Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να κρατάει ακόμα πολλά χαρτιά κλειστά.

[gra[graphiq id=»lmIAIX8S6vr» title=»Η αλλαγή της στάσης των Γερμανών στο προσφυγικό» width=»700" height=»569" url=»https://w.graphiq.com/w/lmIAIX8S6vr» ]

Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί με το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων, τα θύματα, τους θύτες και τις επερχόμενες εκλογές είναι εντός των προβλέψεων ακόμα και των πιο αφελών αναλυτών.

Διαβάστε  Άγκυρα: Θύμα προπαγάνδας η Μέρκελ για τη Συρία

Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς είναι της αντιδράσεις της προεκτικής, μετρημένης αλλά πληγωμένης και σίγουρα εξαγριωμένης Γερμανίδας καγκελαρίου.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.