Γερμανία: Βρήκαν τον οδηγό, ψάχνουν κίνητρο

Πακιστανός πρόσφυγας 23 χρονών που είχε κάνει αίτηση ασύλου και είχε παρελθόν ως μικροκλέφτης ο συλληφθής ως βαασικός ύποπτος

Γερμανία: Βρήκαν τον οδηγό, ψάχνουν κίνητρο

Ενδείξεις ότι η σύγκρουση του φορτηγού πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση έχουν συλλέξει έως τώρα οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ την υπόθεση χειρίζεται ήδη η αντιτρομοκρατική.
Για την ώρα οι αρχές συνέλαβαν έναν Πακιστανό υπήκοο επ ονόματι Naved B., 23 ετών.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ύποπτος –ως οδηγός του οχήματος- δεν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν ήταν σε λίστες ενδιαφέροντος, ενώ είχε παρελθόν μικροκλοπών.
Όπως επισήμανε εξ αρχής το Crisis Monitor η επίθεση έχει πολλά κοινά με την αντίστοιχη της Νίκαιας στη Γαλλία όπου πάνω από 80 έχασαν τη ζωή τους και ακόμα περισσότεροι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε  Δηλώσεις Μέρκελ για εσωτερική κατανάλωση

[graphiq id=»4a43vFCmVed» title=»Πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη» width=»700" height=»517" url=»https://w.graphiq.com/w/4a43vFCmVed» ]

Με δεδομένο ότι οι δυτικές δυνάμεις και η Ρωσία επελαύνουν κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία η στρατηγική των μεγάλων χτυπημάτων σε καίρια σημεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ ήταν γνωστή και αναμενόμενη, γι αυτό το λόγο είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφάλειας.

Διαβάστε  Η γεωπολιτική του Nord Stream ΙΙ: Η Γερμανία γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ, πλησιάζει τη Ρωσία

Ωστόσο η επίθεση φαίνεται να έχει και σημαντικές διαφορές, καθώς δεν υπάρχουν άμεσες συνδέσεις του δράστη με ακραίες ομάδες, ούτε άλλα συνδετικά στοιχεία.
Κάποια μέσα μεταδίδουν ότι το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS μετέδωσε μέσω twitter μήνυμα ανάληψης της ευθύνης, οι αρχές ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικές για τα κίνητρα και τις διασυνδέσεις του δράστη.

[gra[graphiq id=»1pJgOpYQDxb» title=»Το χρονικό της επίθεσης με το φορτηγό» width=»700" height=»705" url=»https://w.graphiq.com/w/1pJgOpYQDxb» ]

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αρχές στη Γερμανία έχουν αποτρέψει δυο επιθέσεις, τη μια εκ των οποίων οργάνωνε ένας 12χρονος (!), ενώ έχουν συλλάβει πάνω από 10 άτομα για σχεδιασμό επιθέσεων και σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διαβάστε  Τεράστια cyber επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, Πούτιν δείχνουν οι αρχές

Διαφήμιση