Το Πεκίνο έστειλε το μήνυμα στις ΗΠΑ και επιστρέφει το απαχθέν drone

Το Πεκίνο έστειλε το μήνυμα στις ΗΠΑ και επιστρέφει το απαχθέν drone

Να κατεβάσει τους τόνους επιχειρεί το Πεκίνο στην υπόθεση «απαγωγής» του αμερικανικού υποβρυχίου-drone, μετά το διάβημα των ΗΠΑ και την έκταση που έλαβε το θέμα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας το «αγνώστου ταυτότητας» αντικείμενο, όπως αποκαλούν το drone -για διπλωματικούς και νομικούς λόγους-, θα ε[ιστραφεί ομαλά στις ΗΠΑ.

Τη θέση του Πεκίνου δημοσίευσε κρατική κινεζική εφημερίδα σήμερα.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα

Διαβάστε  Συρία: Η Ρωσία προσπαθεί να "κλειδώσει" την επόμενη μέρα... τώρα

Ωστόσο το μήνυμα που στέλνει η Κίνα με τον τρόπο αυτό είναι ηχηρό και στοχεύει τόσο στη στρατηγική γεωπολιτικού περιορισμού που ακολουθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στην προαναγγελθείσα οικονομική σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τράμπ.

Το Πεκίνο ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο στη Νότια Σινική Θάλασσα και ότι έχει τα μέσα και τη βούληση να απαντήσει σε όλα τα επίπεδα όταν νοιώσει ότι απειλείται.

Διαβάστε  ΗΠΑ: 13 ποινικές διώξεις Ρώσων για εμπλοκή στις εκλογές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα κατάφερε να πειθαναγκάσει τις Φιλιππίνες να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ, σε βαθμό που ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε δημοσίως «πουτ@ν@ς γιο» τον Μπαράκ Ομπάμα και εν τέλει οδήγησε τις ΗΠΑ στην διακοπή της οικονομικής στήριξης της χώρας.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας οι ΗΠΑ έχουν στείλει δυο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης υπό το μανδύα της διασφάλισης της ελεύθερης κίνησης πλοίων και της χωρών ποθ θίγονται από την κινεζική πολιτική στην περιοχή.

Διαβάστε  Μήνυμα στους Ευρωπαίους "φίλους" του Τραμπ στέλνει το FBI

Διαφήμιση