Στην Τουρκία 29 μετανάστες από την Ελλάδα, ζωντανή η συμφωνία

Στην Τουρκία 29 μετανάστες από την Ελλάδα, ζωντανή η συμφωνία

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η επαναπροώθηση 29 παράτυπων μεαναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, απόδειξη ότι παρά τις κορώνες του Ταγίπ Ερντογάν η Άγκυρα συνεργάζεται και τηρεί τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Διαφήμιση

[graphiq id=»kdvRUeMz4Xz» title=»Πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα» width=»700" height=»540" url=»https://w.graphiq.com/w/kdvRUeMz4Xz» ]

Η επαναπροώθηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε υπό της ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού της Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας.

Διαβάστε  Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει μπαράζ ελέγχων για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή

Επαναπροωθήθηκαν 10 μετανάστες από το Πακιστάν, 8 από το Μαρόκο, 4 από την Αλγερία, 3 από το Ιράν, 2 από το Αφγανιστάν, ένας από το Ιράκ και ένας από το Μπαγκλαντές. Για τους 18 υπήρχαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου στον β’ βαθμό, οι 9 δεν είχαν εκφράσει βούληση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας, ένας είχε ανακαλέσει την εκφρασθείσα βούλησή του για χορήγηση ασύλου και ένας ακόμα είχε παραιτηθεί από το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει.
[gra[graphiq id=»bYvvOtS0dSt» title=»Πρόσφυγες στην Ελλάδα το 2015 ανά χώρα προέλευσης» width=»700" height=»581" url=»https://w.graphiq.com/w/bYvvOtS0dSt» ]

Διαβάστε  Διπλό μήνυμα του ΔΝΤ στην ΕΕ για την Ελλάδα

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δεκελί της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.183 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 54 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 777 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
Επιπλέον, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 381 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Διαβάστε  Η Μάρκου στη ΝΔ, τα μηνύματα Μητσοτάκη

Διαφήμιση