Σκάνδαλο μεγατόνων με συλλήψεις τραπεζιτών στη Βρετανία

Τα στοιχεία προέκυψαν από την εξέταση των Panama Papers. Η υπόθεση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την "επιχείρηση Ταβερνούλα"

Σκάνδαλο μεγατόνων με συλλήψεις τραπεζιτών στη Βρετανία

Τρία υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη μεγάλων τραπεζών συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Λονδίνο στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης μετά από σκάνδαλο insider trading που αποκαλύφθηκε από την επεξεργασία στοιχείων από τα Panama Papers.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Bloomberg η βρεταννική Χρηματοοικονομικών Θεμάτων σε συνεργασία με τη Βρετανική Εγκληματολογική Υπηρεσία -που χειρίστηκε τις παρακολουθήσεις- ολοκλήρωσαν ένα τεράστιο κύκλο ερευνών και συγκομιδής στοιχείων και βρίσκονται τώρα σε διαδικασία στοιχειοθέτησης κατηγορητηρίου.

Διαβάστε  Brexit: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντέχουν και... σκληρό

Αν και ακόμα η έρευνα παραμένει απόρρητη και τα ονόματα των τραπεζιτών δεν έχουν αποκαλυφθεί εξελίξεις αναμένονται ώρα με την ώρα.

Οι συλλήψεις ακολουθούν την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδίκη δυο τραπεζιτών για την επιχείρηση «Tabernula» ή στα ελληνικά «επιχείρηση ταβερνούλα», στο πλαίσιο της οποίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Μάρτιν Ντόγκσον, από πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Deutsche Bank, ενώ τρεις ακόμη δήλωσαν ένοχοι.

Διαβάστε  Μήνυμα Νουί προς τραπεζίτες: Κάψτε κεφάλαια, σβήστε κόκκινα δάνεια

Διαφήμιση