ΟΠΕΚ: Η Αλγερία επιμένει στη συμφωνία που δεν… έγινε

ΟΠΕΚ: Η Αλγερία επιμένει στη συμφωνία που δεν… έγινε

Τη συμμετοχή της τεχνικής ομάδας του καρτέλ για τις προεργασίες της εφαρμογής της συμφωνίας, χρησιμοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Nouredine Bouterfa σε ανακοινώσεις του, ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη συνεργασία των μελών και την τελική θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Διαφήμιση

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της συμφωνίας του Αλγερίου. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση της εφαρμογής της με την ικανότερη τεχνικής ομάδα να εργάζεται πάνω σε αυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο Αλγέριος υπουργός, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της αμφισβήτησης της αγοράς.

Διαβάστε  Η σημειολογία του mega deal Ισράηλ-Αιγύπτου για το αέριο

Η άρνηση του Ιράκ να συμμετέχει στον περιορισμό, η αμφισβήτηση της συμφωνίας ΟΠΕΚ-Ρωσίας η αύξηση της παραγωγής της Αμερικής είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες αποσταθεροποίησης της αγοράς μαύρου χρυσού και οι αναλυτές παγκοσμίως έχουν κάθε λόγο να αμφισβητούν την επίτευξη συναίνεσης, παρόλο που η ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου την καθιστά επιβεβλημένη.

Διαβάστε  Οι πιο φωτεινές πόλεις της Ευρώπης τον Ιανουάριο

Διαβάστε επίσης: Τελικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πέσει το πετρέλαιο

Οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις στα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον περασμένο μήνα δεν έφεραν αποτέλεσμα και η παγκόσμια αγορά χάνει τις ελπίδες της για συμφωνία και ανάκαμψη της τιμής.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Συζητήσεις χωρίς συμφωνία στη Βιέννη

Η επιτροπή υψηλόβαθμων ειδικών θα συναντηθεί ξανά στις 25 Νοεμβρίου στη Βιέννη, σε μια προσπάθεια διαχείρισης ζημιών και ανάκτηση διαλλακτικότητας των μερών, προς την τελική συζήτηση των αξιωματούχων στις 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε  Ο Nord Stream επισφραγίζει τις ανεξάρτητες ευρω-ρωσικές ενεργειακές σχέσεις

Διαφήμιση