Το Ιράκ παράγει πετρέλαιο με τη… σέσουλα, δυναμιτίζει τον ΟΠΕΚ

Μετά τη εξέχουσα επίδειξη δύναμης της ρωσικής παραγωγής, το Ιράκ φαίνεται διατεθειμένο να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού επιδεικνύοντας τη δική του

Το Ιράκ παράγει πετρέλαιο με τη… σέσουλα, δυναμιτίζει τον ΟΠΕΚ

Στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για τη παραγωγή πετρελαίου και τις εξαγωγές του προχώρησε το Ιράκ μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη ανταποκριτών στη Βαγδάτη, σε μια προφανή προσπάθεια επίδειξης δυναμικής και ενίσχυσης διαπραγματευτικής θέσης.

Διαφήμιση

Στη δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή, παρουσίασε παραγωγή Σεπτεμβρίου για καθένα από τα 26 πεδία ελέγχου του και ξεχωριστά για την ημιαυτόνομη Κουρδική περιοχή που διαχειρίζεται το αργό της αυτόνομα.

Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, ισχυρίζεται ότι άντλησε περισσότερα από 4,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, υπερβαίνοντας αισθητά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Διαβάστε  Ράλι, σε υψηλά 2ετίας το πετρέλαιο

Καθώς ο ΟΠΕΚ εκτιμά την παραγωγή των μελών του βασιζόμενο σε δευτερεύουσες πηγές το Ιράκ επιδιώκει την αποδοχή του όγκου παραγωγής που παρουσιάζει πριν τη συνεδρίαση στις 30 Νοεμβρίου που θα αποφασιστούν οι ποσοστώσεις συμμετοχής των χωρών στο περιορισμό.

Σε μια προσπάθεια διαφάνειας και επιβεβαίωσης , η δημοσιοποίηση των στοιχείων δείχνει πώς ο κρατικός οργανισμός διαχείρισης του πετρελαίου (SOMO) υπολογίζει την παραγωγή της χώρας, χωρίς όμως επιβεβαιωμένα στοιχεία από τις αρχές του Kurdish που το αναγκάζουν σε υπολογισμό της αντίστοιχη δυναμικής με στοιχεία παραγωγής του 2013 και του 2014.

Διαβάστε  Εκατόμβη νεκρών στο Ιράν από τον εγκέλαδο των 7,3R

Παρόλο που η Βαγδάτη έχει αρνηθεί οποιοδήποτε περιορισμό στη παραγωγή της, η επίδειξη της δύναμης της χώρας είναι απαραίτητη προκειμένου εγκαθιδρύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά και να καθοδηγήσει ενδεχομένως τις διαπραγματεύσεις προς όφελος δικό της και των συμμάχων της.

Διαφήμιση