Στήριξη Πένς σε Ερντογάν-Τουρκία

Η Ιβάνκα Τράμπ θαυμάζει τον Τούρκο πρόεδρο

Στήριξη Πένς σε Ερντογάν-Τουρκία

Μήνυμα ότι θα επαναφέρει τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκάις σε καλύτερο επίπεδο έστειλε ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινήσει τα βηματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαφήμιση

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet στις 9 Νοεμβρίου ο Μάικ Πένς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα επαναφέρει τις σχέσεις με την Τουρκία «όπως τις παλιές καλές μέρες».

Διαβάστε  Νέες κορώνες Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ, ελεγχόμενη η ένταση

Μεταξύ άλλων ο Πένς χαρακτήρισε την Τουρκία «τον πιο σημαντικό σύμμαχο στην περιοχή», προσθέτωντας ότι θα εργαστεί για τη διεύρυνση των σχέσεων.

Ενδείξεις στην καετύθυνση τις βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας έστειλε και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τράμπ, αντιστράτηγος Φλύν, ο οποίος σε άρθρο του έγραψε «είναι καιρός να επανεξετάσουμε τη σπουδιαιότητα της Τουρκίας και να θέσουμε σωστά τις προτεραιότητές μας».

Διαβάστε  ΗΠΑ: 13 ποινικές διώξεις Ρώσων για εμπλοκή στις εκλογές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τράμπ, μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ. Κατ΄τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ο Ντόναλντ Τράμπ είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η κόρη του, Ιβάνκα Τράμπ, είναι θαυμάστρια του Τούρκου προέδρου.

Διαφήμιση