Ο ISIS μάτωσε το Ατατούρκ, 41 νεκροί

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινή γνώμη το μακελειό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ενώ το πολιτικό προσωπικό αναμένει την αντίδραση της Άγκυρας

Ο ISIS μάτωσε το Ατατούρκ, 41 νεκροί

Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί 147 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση της ISIS στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Διαφήμιση

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, η τρομοκρατική επίθεση έγινε από τρεις καμικάζι αυτοκτονίας, οπλισμένους με καλάσνικοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο επίσημος απολογισμός είναι 38 νεκροί (41 μαζί με τους δράστες) και 147 τραυματίες. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 50.

Διαβάστε  Νέες συλλήψεις 300 στρατιωτικών στην Τουρκία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και οι επιθέσεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε πάρκινγκ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε ένα μήνα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έχουν προηγηθεί άλλες στην Άγκυρα.

Σε αυτή τη φάση βέβαιη θεωρείται μια μετριοπαθής αντίδραση της Τουρκίας απέναντι στον ISIS, εισβάλλοντας στη Βόρεια Συρία και στο με στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;

Στη βάση των πολύνεκρων χτυπημάτων η τουρκική πολιτική ηγεσία θα μετρήσει τα αποτελέσματα από τις ενέργειες αποκατάστασης των σχέσεων με το Ισραήλ και τη Μόσχα καθώς και τις προθέσεις των ΗΠΑ.

Διαφήμιση