Μαζεύουν συνάλλαγμα οι Βρετανοί

Στις τράπεζες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος τρέχουν οι Βρετανοί για να αυξήσουν τα αποθεματικά τους σε συνάλλαγμα

Μαζεύουν συνάλλαγμα οι Βρετανοί

Με το Brexit να προηγείται έστω και οριακά και τους αναποφάισστους να αναδεοκνύονται σε καταλύτες για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που μετατρέπουν λίρες σε ευρώ και δολάρια, φοβούμενοι μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος.

Διαφήμιση

Για αυτό το σενάριο έχουν άλλωστε προειδοπιήσει όλοι οι οικονομολόγοι καθώς και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Διαβάστε  12μηνο ομόλογο: 1 δισ. με 1,25% άντλησε ο ΟΔΔΗΧ

Ιδιαίτερα νευρικές είναι και οι αγορές με τη στερλίνα να υποχωρεί χθες από τα υψηλά πεντέμισι μηνών στα οποία σκασρφάλωσε μετά τη δολοφονία της Jo Cox και τις ενδείξεις για αντιστροφή της τάσης υπέρ του Bremain.

Τώρα όμως που η αρνητική ψήφος προηγείται η κατάταση αντιστρέφεται πάλι και η στερλίνα πιέζεται.

Διαβάστε  Σε τρενάκι του τρόμου οι αγορές: Τι προβλέπουν CNBC και Morgan Stanley

Αυτή τη φορά πιέσεις δέχεται και στην πραγματική αγορά καθώς Βρετανοί στοκάρουν συνάλλαγμα είτε για να ταξιδεύσουν είτε για να έχουν ισχυρότερο νόμισμα σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Reprofiling βραχυχρόνιου χρέους με νέα έκδοση 12μηνων εντόκων ετοιμάζει ο ΟΔΔΗΧ